به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، صندوق بین المللی پول روز سه شنبه، پیش بینی خود از رشد اقتصادی جهان در سال 2015 را پایین آورد و از دولت ها و بانک های مرکزی خواست تا ضمن منطبق کردن سیاست های پولی خود با وضعیت جدید، برای حمایت از رشد، اصلاحات ساختاری انجام دهند.
صندوق بین المللی پول، در جدیدترین گزارش خود از چشم انداز اقتصادی جهان، رشد اقتصادی جهان در سال 2015 را 3.5 و در سال 2016، 3.7 درصد پیش بینی کرد و پیش بینی خود برای رشد در هر دو سال را 0.3 درصد پایین آورد.
اولیویر بلانکارد، تحلیلگر ارشد صندوق بین المللی پول در بیانیه ای اعلام کرد: « البته عوامل جدید حمایت کننده از رشد، کاهش قیمت نفت، و کاهش ارزش یورو و ین، بیش از آن هستند که توسط نیروهای منفی پایدار شامل میراث های بحران مالی (سال 2008) و کاهش پتانسیل رشد در بسیاری از کشورها، خنثی شوند.»
در حالی که کاهش قیمت نفت، خطر کاهش بیشتر نرخ تورم را افزایش داده است، صندوق به اقتصادهای توسعه یافته توصیه کرده تا سیاست های پولی تطبیقی خود را به منظور جلوگیری از افزایش نرخ بهره واقعی ادامه دهند.
آمریکا در بین اقتصادهای مهم دنیا، تنها نقطه روشن عملکرد اقتصادی بوده، به طوری که صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از رشد اقتصادی این کشور در سال 2015 را از 3.1 به 3.6 افزایش داده است.
در بین اقتصادهای اروپایی، صندوق تنها پیش بینی خود از رشد اقتصادی اسپانیا را افزایش داد.
پیش بینی ها در مورد اقتصادهای نوظهور نیز عمدتا کاهش داشت و پیش بینی رشد در کشورهای صادر کننده نفت یعنی روسیه، نیجریه و عربستان چشمگیرتر بود.
بلانکارد افزود، کاهش قیمت جهانی نفت که از ماه ژوئن تاکنون بیش از 50 درصد بوده، عمدتا نتیجه عدم کاهش تولید اوپک بوده است و بعید است این تصمیم اوپک تغییر کند.